Hangi Hastalığa Hangi Yiyecekler
Not: Burada yazılanlar tamamen hatalı olabilir. Lütfen başka kitap ve siteleri de kontrol ederek deneyin. Burada yazılanları uygulama sonucu doğacak sağlık sorunlarınızdan sitemiz sorumlu değildir.
Araştırmaya göre, şifalı yabani otlardan bazılarının yararları şöyle:
Arapsaçı: Kandaki üreyi düşürüyor, burun tıkanıklığını açıyor ve cildi koruyor. Haşlanarak, kavrularak ya da etle terbiyeli pişirilerek yenilebiliyor.
Ebegümeci: Nefes darlığına iyi geliyor, böbrekleri temizliyor, kanın pıhtılaşmasını sağlıyor, dalak hastalıklarını ortadan kaldırıyor.
Hardal: Baş ağrısına iyi geliyor, kaynatılıp suyunun içilmesi böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı oluyor. Haşlanıp salata yapılarak ya da kavrulup yumurta ile tüketiliyor.
Isırgan otu: Akciğeri güçlendiriyor, kanseri önlüyor. Salata, kavurma ya da ıspanak gibi pişirilerek veya çiğ yenilebiliyor.
Radika: Kas romatizması, kas uyuşması, vücut ısısının düşürülmesi ve kan şekerinin düşürülmesine yarıyor. Çiğ ya da haşlanıp salata olarak tüketiliyor.
Raziyane: Kalp, damar, bağırsak gibi birçok hastalığa iyi geliyor.
Rezene: Bağırsak iltihabına, gaz sancılarına iyi geliyor.
Şevketibostan: Balgam söktürüyor, bronşite iyi geliyor. Terbiyeli ve etli ya da pirinçli pişiriliyor.