Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


 
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Hangi Hastalığa Hangi Yiyecekler

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Enes Okay




Mesaj Sayısı : 878
Kayıt tarihi : 12/05/10

Hangi Hastalığa Hangi Yiyecekler Empty
MesajKonu: Hangi Hastalığa Hangi Yiyecekler   Hangi Hastalığa Hangi Yiyecekler Icon_minitimePerş. Tem. 22, 2010 10:14 am

Hangi Hastalığa Hangi Yiyecekler
Not: Burada yazılanlar tamamen hatalı olabilir. Lütfen başka kitap ve siteleri de kontrol ederek deneyin. Burada yazılanları uygulama sonucu doğacak sağlık sorunlarınızdan sitemiz sorumlu değildir.

Araştırmaya göre, şifalı yabani otlardan bazılarının yararları şöyle:
Arapsaçı: Kandaki üreyi düşürüyor, burun tıkanıklığını açıyor ve cildi koruyor. Haşlanarak, kavrularak ya da etle terbiyeli pişirilerek yenilebiliyor.

Ebegümeci: Nefes darlığına iyi geliyor, böbrekleri temizliyor, kanın pıhtılaşmasını sağlıyor, dalak hastalıklarını ortadan kaldırıyor.

Hardal: Baş ağrısına iyi geliyor, kaynatılıp suyunun içilmesi böbrek taşlarının düşürülmesine yardımcı oluyor. Haşlanıp salata yapılarak ya da kavrulup yumurta ile tüketiliyor.

Isırgan otu: Akciğeri güçlendiriyor, kanseri önlüyor. Salata, kavurma ya da ıspanak gibi pişirilerek veya çiğ yenilebiliyor.

Radika: Kas romatizması, kas uyuşması, vücut ısısının düşürülmesi ve kan şekerinin düşürülmesine yarıyor. Çiğ ya da haşlanıp salata olarak tüketiliyor.

Raziyane: Kalp, damar, bağırsak gibi birçok hastalığa iyi geliyor.

Rezene: Bağırsak iltihabına, gaz sancılarına iyi geliyor.

Şevketibostan: Balgam söktürüyor, bronşite iyi geliyor. Terbiyeli ve etli ya da pirinçli pişiriliyor.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
Hangi Hastalığa Hangi Yiyecekler
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Kırışıklık Önleyici Yiyecekler
» Efendimizin sevdiği yiyecekler

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: Bilgi Köşesi :: Şifalı Bitkiler-
Buraya geçin: